L’osteopatia al món

Posted: May 20, 2017 By: Comment: 0

L’Osteopatia està referenciada com a medicina per l’ Organització Mundial de la Salud (OMS)*.

Des de 1993, a EEUU, Canadà, Austràlia, Nova Zelanda, Suècia, Portugal, Suïssa i Anglaterra (Osteopaths act 1-7-1993) , l’ Osteopatia està reconeguda i pot ser practicada de manera lliure. En aquell mateix any, Anglaterra va ser el primer país a regular-la, considerant l’osteopatia como una carrera sanitària independent.

Al 1999, Bèlgica va legalitzar l’osteopatia tant com a professió com a la regulació dels seus estudis. El 2002, França també va fer el mateix.

Els organismes europeus que tenen com a objectiu fer de la osteopatia una carrera sanitària independent i una regulació universitària dels seus estudis són l’ EFO ( Federació Europea d’Osteòpates ) i el FORE ( Fòrum per la Regulació de l’Osteopatia a Europa).

A Espanya, el procés de regulació s’està duent a terme en l’actualitat, i tot i no existir en aquests moments la professió d’osteopatia ni una declaració explícita de les seves competències, a través del Registre dels Osteòpates d’Espanya (ROE) i en coordinació amb els organismes EFO i FORE, es realitzen estudis de segon cicle universitari adaptant-los a les exigències dels altres països europeus.