Posturoteràpia neurosensorial

És una teràpia manual que utilitza protocols, tests i conceptes posturològics.

El diagnòstic ve de “escanejar” manualment el cos en diferents plans: des d’un pla epidèrmic (més en relació amb les emocions) fins un pla més neural, neurovegetatiu (visceral) i un pla més múscul-articular.

El tractament és purament informacional, són petits estímuls però aplicats en el lloc i el moment precís. Tot i la subtilesa poden generar-se grans canvis sense necessitat d’utilitzar grans manipulacions estructurals.

És un sistema basat en una jerarquització:

Tensions emocionals, sistema vascular, sistema nerviós, sistema múscul-articular.

Per PNS és molt important no anar d’entrada a tractar el múscul o l’articulació (que serien l’últim graó de la jerarquia, el que es diu la sortida del sistema) si prèviament no hem resolt els desequilibris en els graons precedents (p.e. sistema neural).

Segueix la lògica: “on, quan i com tractar”. Per tant, vol ser màximament causal i no simptomàtica.

És molt adequada en SDP (síndrome de deficiència postural), en pacients crònics amb dolors múscul-articulars, disfuncions neuro funcionals (ciàtiques, cervicobraquiàlgies, cruràlgies, neuràlgies d’Arnold, etc… que no tinguin un clar origen estructural com compressió de disc, etc.), problemes de sistema nerviós vegetatiu (ansietat, fòbies, insomni, híper reactivitat visceral…), síndrome de fuetada cervical…

La PNS es una técnica manual minimalista sobre punts principalment neurals i vasculars que aconsegueix regular el sistema postural i els seus transtorns.

CONTACTA